mgr inż. Joanna Bogusz

Historia

Jestem absolwentką Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu po specjalizacji z Żywienia Człowieka.

Od 6 lat pomagam ludziom schudnąć, poprawić ich zdrowie i samopoczucie. Swoją przygodę z dietetyką zaczęłam od szukania sposobu by pomóc samej sobie. W tej kilkuletniej wędrówce poznałam wiele metod poprawy zdrowia i przetestowałam je na sobie. Odniosłam sukces, mimo, że moja przemiana trwała kilka lat, a zmiana nawyków kosztowała mnie wiele wysiłku. Teraz pragnę swoją wiedzę przekazać moim pacjentom, aby nie musieli przechodzić całej długiej ścieżki powrotu do zdrowia i dobrego samopoczucia, którą ja przeszłam, a mogli osiągnąć swoje cele łatwiej, prościej i przyjemniej.

Wykształcenie

  • 02/2014-06/2015 – Technologia żywności i żywienie człowieka, specjalizacja Żywienie Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, uzyskany tytuł: magister
  • 10/2010 – 02/2014 – Biotechnologia żywności, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, uzyskany tytuł: inżynier
  • 06/2016 – Alergie i nietolerancje pokarmowe – zdrowe jelito. (Certyfikowana Roczna Akademia Dietetyka)
  • 08/2016 – Dietetyka kliniczna – najnowsze doniesienia na temat chorób cywilizacyjnych i autoimmunologicznych. Diagnostyka laboratoryjna w gabinecie dietetycznym. (Certyfikowana Roczna Akademia Dietetyka)
  • 10/2016 – Jak układać skuteczne indywidualne plany żywieniowe w trudnych jednostkach chorobowych – warsztat praktyczny. (Certyfikowana Roczna Akademia Dietetyka)
  • 12/2016 – Żywienie dzieci zdrowych i chorych – nadwaga, diety w chorobach, podnoszenie odporności. (Certyfikowana Roczna Akademia Dietetyka)
  • 03/2017 -Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym - studium przypadku (Monika Gackowska)
  • 05/2017 - Cukrzyca oraz choroba refluksowa przełyku u osób aktywnych fizycznie - postępowanie żywieniowe na podstawie studium przypadku (Mateusz Gawełczyk / Anna Falisz)
  • 11/2017 - Implikacje metaboliczne insulinooporności – dietoterapia z omówieniem studium przypadków (Dr inż. Katarzyna Kowalcze)
  • 09/2017 - Zaburzenia łaknienia i regulacji poboru pokarmu - interwencje żywieniowe (Prof. Lucyna Ostrowska)
  • 12/2017 - Nutrigenomika w gabinecie dietetyka - o czym warto wiedzieć? (Dr inż. Tomasz Czernecki)
  • 10/2017 - III Rajd Nowoczesnej Dietetyki- "Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka"
  • 11/2017 - III Rajd Nowoczesnej Dietetyki- "Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy"
  • 11/2017 - III Rajd Nowoczesnej Dietetyki - "Zespół jelita drażliwego - diagnostyka i dietoterapia"
  • 03/2018 - Płodność a dieta - zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne. (Sylwia Leszczyńska)

mgr inż. Joanna Bogusz Specjalistka


Pracuję w poradni
SUNKINS Wrocław
SUNKINS Wrocław


Umów wizytę w poradni

Opinie klientów, którym pomogłam

SUNKINS w liczbach

462 579
utraconych kilogramów
93
poradni
214
specjalistów