Kanapka z pastą z tuńczyka

  • 4
    porcje
  • 10
    minut
  • umiarkowany
  • 1424 kJ / porcja

  • 200 g serka twarogowego
  • 160 g tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • chleb pełnoziarnisty lub bagietka
  • 4 pomidory
  • 1/2 ogórka
Najpierw przygotowujemy serek. Mieszamy serek z tuńczykiem, razem z olejem, dodajemy musztardę, należy dobrze wymieszać i doprawić solą. Przygotowaną pastę nakładamy na pieczywo pełnoziarniste lub bagietkę, na górę kładziemy umyte i pokrojone warzywa.
 
Jest to idealna, zdrowa i smaczna przekąska dla dzieci do szkoły, ale może być również podawana na kolację dla całej rodziny.
 
  • 200 g serka twarogowego
  • 160 g tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • chleb pełnoziarnisty lub bagietka
  • 4 pomidory
  • 1/2 ogórka

Gdzie nas znajdziesz?

SUNKINS w liczbach

532 896
utraconych kilogramów
91
poradni
190
specjalistów