Koktajl warzywny dla energii i wzmocnienia odporności

  • 2
    porcje
  • 10
    minut
  • łatwy
  • 370 kJ / porcja

  • 1 rzepa
  • 2 marchwie
  • ½ selera (lub ok. 5 listków selera naciowego)
  • ok. 2 cm imbiru

Czy bywacie zmęczeni w okresie przedzimowym i regularnie dopada was przeziębienie lub sezonowa grypa? Po spożyciu tego koktajlu warzywnego zaopatrzycie swój organizm w pełną gamę witamin i substancji mineralnych. Marchew i rzepa stanowią co więcej bogate źródło sacharydów, które dostarczają energii. Imbir rozgrzewa i wzmacnia odporność.

Dokładnie oczyścić warzywa. Przygotować koktajl przy użyciu wyciskarki.

Podawać schłodzony koktajl jako bardzo lekką przekąskę lub również jako napój do dania głównego.

RADA: Jeżeli korzystacie z wyciskarki śrubowej, należy najpierw drobno pokroić imbir lub zetrzeć go na drobnej tarce. Twarde włókna imbiru mogłyby uszkodzić wyciskarkę.

  • 2 porcje, 10 minut
  • 88 kcal/370 kJ
  • Białka: 2,95 g
  • Sacharydy: 18 g
  • Tłuszcze: 0,5 g
  • Błonnik: 7 g
  • Koktajl odpowiedni dla wegan, dla dzieci i diabetyków
  • 1 rzepa
  • 2 marchwie
  • ½ selera (lub ok. 5 listków selera naciowego)
  • ok. 2 cm imbiru

Gdzie nas znajdziesz?

SUNKINS w liczbach

532 896
utraconych kilogramów
91
poradni
190
specjalistów