Tatar z karpia

  • 4
    porcje
  • 15
    minut
  • umiarkowany
  • 680 kJ / porcja

  • 400 g filetu z karpia
  • 2 czerwone cebule
  • słodka papryka
  • kminek mielony
  • musztarda
  • ketchup domowej roboty
  • tabasco
  • 2 żółtka
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • posiekana natka pietruszki
Mięso karpia pozbawione ości drobno kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa, doprawiamy do smaku.
 
Podajemy z beztłuszczowymi tostami z pełnego ziarna z czosnkiem lub z żytnim, chrupkim pieczywem.
  • 400 g filetu z karpia
  • 2 czerwone cebule
  • słodka papryka
  • kminek mielony
  • musztarda
  • ketchup domowej roboty
  • tabasco
  • 2 żółtka
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • posiekana natka pietruszki

Gdzie nas znajdziesz?

SUNKINS w liczbach

532 896
utraconych kilogramów
91
poradni
190
specjalistów